Vul zo compleet mogelijk dan bellen wij persoonlijk terug om een afspraak te maken

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

NEDERLAND

Sinds 2007 worden er strenge eisen gesteld aan de pasfoto's voor Nederlandse paspoorten.
  
Kwaliteit

De foto is in kleuren geeft een natuurlijke weergave van de aanvrager, dus geen optische vervorming of een onnatuurlijke huidskleur, verder is de foto scherp gefotografeerd. De foto is onbeschadigd en een origineel. Geen reproductie (kopie) De foto is afgedrukt op hoogwaardig, glad fotopapier met een minimale resolutie van 400 dpi.


Achtergrond

De achtergrond is lichtgrijs, egaal en gelijkmatig uitgelicht. Er is voldoende contrast zichtbaar tussen het hoofd en de achtergrond Alleen als bijvoorbeeld iemand grijs haar heeft of een hoofddoek die wegvalt tegen de lichtgrijze achtergrond mag de achtergrond iets donkerder zijn weergegeven dan in de fotomatrix.

 

Houding
De aanvrager staat zo op de foto dat het hoofd recht naar voren is gefotografeerd waarbij de ogen op een horizontale lijn staan. Het hoofd is niet gekanteld en de schouders staan recht. Er mag geen sprake zijn van zichtbare ondersteuning, ook niet bij baby's.

Uitdrukking
De aanvrager heeft een neutrale blik,waarbij de ogen volledig zichtbaar zijn. Er wordt recht in de camera gekeken met de mond gesloten.

 

Belichting
De belichting op de foto is zodanig dat deze gelijkmatig is, zowel in het gezicht als in de achtergrond. Er mag geen schaduw in gezicht en achtergrond zichtbaar zijn en ook geen reflectie in het gezicht.


Bril
Als de aanvrager een bril draagt op de foto is het van groot belang goed te controleren dat beide ogen volledig zichtbaar en het montuur niet op de ogen raakt; de bril volledig doorschijnende glazen heeft ener geen reflectie in brillenglazen zichtbaar is, en ook geen schaduw van de bril in de oogkassen.

Weergave gezicht
Het hoofd is onbedekt, tenzij de aanvrager heeft aangetoond dat medische, godsdienstige of levensbeschouwelijke redenen zich hiertegen verzetten. De aanvrager staat met het gezicht volledig zichtbaar op de foto. De ambtenaar moet de ooraanzet kunnen bepalen. Er mogen ook geen verstoringen door reflectie in accessoires zichtbaar zijn.

Positionering
De aanvrager staat afgebeeld met het hoofd gecentreerd, dus in het midden van het beeldoppervlak.

Maatvoering vanaf 11 jaar
Formaat pasfoto 35 mm x 45 mm (bxh) Breedte: van ooraanzet tot ooraanzet minimaal 16 mm en maximaal 20 mm Lengte: van kin tot kruin minimaal 26 mm en maximaal 30 mm.

Maatvoering tot en met 6 jaar
Formaat pasfoto 35 mm x 45 mm (bxh) Breedte: van ooraanzet tot ooraanzet minimaal 16 mm en maximaal 20 mm Lengte: van kin tot kruin minimaal 19 mm en maximaal 30 mm.